Osmo UV-Beschermingsolie Blik

UV-Beschermingsolie


Osmo UV-Beschermingsolie is ideaal voor alle verticale houten oppervlakken buitenshuis: deuren, ramen, luiken, carports, houten gevels, balkons, hekken, pergola’s en tuinhuisjes.

Voordelen


– Met beschermende filmlaag

– Als toplaag op reeds gekleurde oppervlakken verlengt het de renovatietijd aanzielijk

– Als alleenstaand product vertraagt het het vergrijzings-proces vanwege de UV-beschermingsfactor 12 met onbehandeld hout

Informatie


Osmo UV-Beschermingsolie kan op twee manieren worden gebruikt.
Ten eerste kan het product gebruikt worden als volledige afwerking, dit zijn 2 lagen (1 x gepigmenteerd en 1 x 420, 2x 420 of 2x gepigmenteerd).
Ten tweede wordt het product voornamelijk gebruikt als afwerking op al gekleurd op anderszins behandeld hout, dit kunnen verschillende gekleurd Osmo afwerkingen zijn.
Doordat het product een UV-beschermingsfactor 12 heeft ten opzicht van onbehandeld hout wordt de levensduur van het oppervlak aanzienlijk verlengt, het vergrijzingsproces wordt vertraagd.
Er zijn meerdere kleuren van de UV-Beschermingsolie, deze kleuren zijn gerelateerd aan de kleuren van de verschillende houtsoorten waarnaar ze vernoemd zijn. (deze kleuren zijn dus niet alleen geschikt voor de houtsoorten waarnaar ze vernoemd zijn)
De 420, Kleurloos bevat geen kleurpigmenten en benadrukt hierdoor de kleur van het hout.
1 liter is circa voldoende voor 18 m2 bij één laag.

Gebruik


Volledig afgewerkte oppervlakken in twee dagen, twee lagen

1. Eerste laag aanbrengen op het ruwe hout (ca. 55 ml/m2).

2. “Aanbrengfouten” kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen no op het natte oppervlak worden bijgewerkt.

3. Droging in ca. 10-12 uur (bij 23 graden / 50% rel. Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet te allen tijde worden gezorgd.

4. Tweede laag aanbrengen (ca. 55ml/m2). Bij renovatie is een laag op het schoongemaakt oppervlak in de regel voldoende.

5. Droging ca. 12 uur; zie punt 3.

1 liter is circa voldoende voor 18 m2 bij één laag.

Aanbevelingen


Power-gel (houtontgrijzer)

Osmo Power-Gel is bijzonder geschikt om bijvoorbeeld houten terrassen, houten gevels, tuinhuisjes en soortgelijke oppervlakken. Te reinigen en te ontgrijzen.

Meer informatie

Hout Terrasreiniger

Osmo Hout Terrasreiniger is zeer geschikt voor de reiniging van alle houten vloeren buitenshuis, maar ook voor schuttingen, palen en tuinmeubels van hout.

Meer informatie

Verf Remover Gel

De Osmo Vloerreinigingsset is geschikt voor de droge en klamvochtige reiniging en het onderhoud van gladde hout- , kunststof-, tegel- en natuurstenen vloeren.

Meer informatie

Twijfelt u over een afwerking

Vraag nu kosteloos een testverpakking aan!

In dit geval is de testverpakking een sachet met een klein aandeel van het product, de sachets bevat 5 ml.
Met deze hoeveelheid is het mogelijk om een test toepassing te doen van ongeveer 15 x 15 cm.
Na het aanbrengen van de test(s) kunt u bepalen welke het moet worden, het kunnen dus meerdere kleuren/afwerkingen zijn. Om de testverpakkingen aan te vragen kunt u het formulier invullen op deze pagina.

LET OP: U kunt bij de kleurnummers dus verschillende producten noteren, voor zowel binnen als buiten.

U kunt dit product
direct online bestellen en binnen 1 – 2 dagen laten bezorgen.